_DSC3877_edited_edited.jpg

Hey, tof dat je hier bent!

Ik ben Joëlle

Ik gun het jou dat je leert vertrouwen op je gevoel en leeft vanuit je hart! 

Door Creëren & Visualiseren

Ik geloof erin dat iedereen een innerlijk compas heeft en dat jij altijd het beste weet wat goed voor je is. Bewust of onbewust weet jij de oplossing van alles waar je tegen aan loopt in je leven. Door de visualisaties & creatieve opdrachten in mijn sessies leer jij jezelf (jouw diepere kern en onbewuste gevoelens) beter kennen. Ik help jou vertrouwen op je gevoel ♡

Ik leef vanuit mijn hart en voel een diepe connectie met mijn gevoelens en intuïtie. Ik doe wat echt bij me past en dat gun ik jou ook!

"Ik weet hoe het is om NIET vanuit je gevoel te leven"

Ja, echt waar. Je zou het misschien niet denken met mijn 'hoe voel je je hierbij' vragen. Ooit had ik géén idee hoe ik hierop moest antwoorden als iemand me deze vraag stelde!

 

Ik heb niet altijd zo vanuit mijn gevoel en intuïtie geleefd.

 

Ik wist niet goed wat ik wilde, wie ik was en hoe ik met mijn gevoelens om moest gaan. Ik wist vaak helemaal niet hoe ik me voelde, laat staan dat ik kon vertellen hoe ik me precies voelde...

 

Niet omdat ik weinig voelde. Juist doordat alle gevoelens heel intens voor me waren had ik me als het ware afgesloten voor die gevoelens. Ik had ze weggestopt. Als er negatieve gevoelens omhoog kwamen deed ik er alles aan om ze niet te voelen.

Ik zocht afleiding,

Ik focuste me op dingen waar ik wél controle op had,

Ik ging hard studeren/werken, afvallen, constant mensen om me heen verzamelen (want alleen zijn met mijn gevoelens kon ik niet verdragen),...

Geloof me ik heb alles geprobeerd om er niet naar om te hoeven kijken.

Je vraagt je vast af hoe dit zo is omgeslagen

Mijn verhaal

Ik begon aan de opleiding Vaktherapie Beeldend. Ik wist van kleins af aan al: Ik wil iets creatiefs doen óf 'mensen helpen'. Een 4 jarige opleiding waarin ik dit kon combineren klonk perfect voor mij.

Dat ik mezelf goed moest kennen & accepteren had ik niet echt bij stil gestaan. Ik had het idee dat dat wel goed zat, want echt problemen had ik nooit gehad (ik had immers genoeg afleiding gevonden).

Mezelf accepteren betekende ook dealen met mijn negatieve gevoelens.

Door me te uiten in kunst ontdekte ik dat deze gevoelens helemaal niet iets was wat me in de weg zat. Ik had ze veel groter gemaakt door ze steeds weg te duwen. Door mijn negatieve gevoelens op papier te zetten werden ze veel minder zwaar voor mezelf. Ik ervoer dat ik ook gewoon kon 'zijn' met mezelf zonder dat ik afleiding nodig had.

Doordat ik deze gevoelens van mezelf ging accepteren kreeg ik veel meer verbinding met mezelf.

Ook begreep ik mezelf veel beter omdat ik in mijn werkstukken letterlijk voor me zag wat zich van binnen afspeelde. Hierdoor kon ik het ook beter verwoorden.

Na het eerste jaar van mijn opleiding heb ik ruim een jaar integratieve psychotherapie gevolgd die gericht was op de balans tussen je rationele kant en gevoelskant (je 2 hersenhelften). Hiervoor werd gebruik gemaakt van het beeldend vermogen en heb ik leren werken met visualisatie. 

_DSC3834.jpg

Cursus Mindful Art

Cursus Mindful Art

_DSC2768.jpg

Ik zag visualiseren (vanuit deze therapie) en creëren (vanuit de opleiding) als een bijzondere combinatie om tot een diepere verbinding met je gevoel te komen. Het voelde als een soort ideale combinatie voor een échte connectie met jezelf en ik wist; hier wil ik iets mee!

En wauw, wat vind ik het bijzonder dat ik andere vrouwen nu mag begeleiden bij ditzelfde proces! Ik wéét dat een diepe connectie met je gevoel en intuïtie je zo ontzettend veel brengt. Mijn ervaring is dat wanneer je echt gaat vertrouwen op je gevoel alles samenkomt. Je voelt je in balans.

Een diepe connectie met jezelf is de basis van geluk. Want jouw droomleven creëren kan pas als je weet wat écht bij jou past, vanuit je kern. 

Door creëren en visualiseren heb ik ontdekt wat echt belangrijk voor me is. Ik heb mijn gevoelens en intuïtie leren kennen en gebruik ze nu als een innerlijk compas.

Die diepe connectie met jouw kern kun jij ook maken! Jouw innerlijk compas zit al in je. Ik help jou jezelf op een dieper level leren kennen door creativiteit en visualiseren. Zodat jij ook kunt leven vanuit je hart.

Ben jij klaar voor de 1e stap om te leven vanuit je hart?

1.jpg

1-op-1

Werk 1-op-1 met mij om creativiteit persoonlijk in jouw leven toe te passen. Een half jaar sta ik naast je en werken we intensief samen met behulp van creativiteit.

IMG_3230_edited_edited_edited.jpg

Groepstraject

Een transformerend traject waarin we 3 maanden met een groep vrouwen gaan deepdiven in hoe jij creativiteit kunt inzetten als levenslange tool. Online modules & live groepssessies.

IMG_3138.jpg

Art Retreat

Kom tot rust tijdens mijn Art Retreat op Tenerife. Met een kleine groep vrouwen ga je creëren en visualiseren en kom je tot inzichten die jou helpen om een diepe connectie te maken met jouw gevoel.

Waarom de naam:

Joëlle Art Retreat

Toen ik verhuisde naar Tenerife wilde ik mijn passie voor creëren en visualiseren niet loslaten. Een tijdje werkte ik in het toerisme maar steeds vaker kwam het idee naar boven om mijn kennis en ervaring samen te voegen in een Retreat. In augustus 2019 organiseerde ik eindelijk mijn eerste Art Retreat! Dat was zo vet!!

Inmiddels betekent het woord 'retreat' veel meer voor mij.

Retreat betekent letterlijk: 'terug trekken'. Jezelf even terug trekken uit je dagelijks leven en een diepe connectie maken met jezelf.

Dat is precies waar mijn bedrijf om draait! Ik geloof erin dat een diepe connectie met jezelf de kern is van een gelukkig leven. Volledig oké zijn met jezelf is de basis van alles. De basis van succesvol zijn, goede relaties, jouw dromen waarmaken,... Het begint allemaal bij jou. De connectie met jezelf is dus zo belangrijk!

Ik help jou die diepe connectie met jouw kern te maken door creativiteit & visualisatie.

Waarom creëren & visualiseren?

Werken met creatieve materialen zoals potloden, verf en pastel is dé manier om een connectie te maken met jouw intuïtie. Je rechter hersenhelft waarmee jij creëert, is namelijk ook jouw intuïtieve en gevoelsmatige hersenhelft. Hierdoor kan kunst je dus ook zo raken! Kunst geeft een directe toegang tot jouw gevoelskant.

Gaaf hè?

Fun facts over mij

_DSC7899.jpg

Ik draag altijd jurkjes, ik krijg zo vaak opmerkingen dat ik 'overdressed' ben... Maar ik vind een jurkje gewoon 100x comfortabeler dan een spijkerbroek. (gelukkig is het altijd lekker weer op Tenerife)

_DSC1486.jpg

Ik ben naar Tenerife verhuisd voor de liefde. In 2016 ontmoette ik mijn vriend tijdens een vakantie en nu wonen we samen op Tenerife! Hij woonde daar en komt ook uit Nederland dus we spreken gewoon dezelfde taal :)

_DSC9988.jpg

Ik houd van alles wat 'cozy' is. Warme truien, kaarsjes, lichtjes, dekentjes,... Ik vind het superbelangrijk dat mijn omgeving warm en gezellig is (en voelt haha). Zodra het hier onder de 20 graden komt gaan de kaarsjes aan...

_DSC0351_edited.jpg

Ik neem mijn journal overal mee naar toe! Naast creëren vind ik schrijven superfijn, dit gebruik ik ook altijd in de sessies. Na het creatieve deel is er altijd ruimte voor een reflectie momentje.

_DSC1284-2.jpg

That's me! En wie ben jij?

Hoe ben jij op mijn website terecht gekomen? En wat kan ik voor jou betekenen? Het lijkt me superleuk om kennis te maken!

Stuur me een berichtje :)

Contact

Bedankt voor de inzending!